Subota, 9. Novembra 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Novembra. 2019. USK
Cazin: Nastavlja se uspješan razvoj Poslovne zone Ratkovac
U četvrtak  u Vladi Federacije BiH u Mostaru potpisan ugovor između Grada Cazina i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za projekat „Unapređenje poslovne zone Ratkovac“.

Ugovor su potpisali Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina i Zdravko Čerović, pomoćnik ministra za razvoj. Apliciranjem na javni konkurs za jedinice lokalne samouprave u FBiH „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ obezbijeđeno je 250.000 KM bespovratnih sredstava dok će grad Cazin u ovom projektu učestvovati sa iznosom od 241.648,65 KM.

– „Ova projektna aplikacija je nastala kao rezultat zajedničkog rada više gradskih službi te svakako predstavlja jednu od značajnijih za grad Cazin u 2019. godini. Izgradnja saobraćajnog priključka na regionalnu cestu, sekundarne ceste, dijela javne rasvjete unutar Poslovne zone Ratkovac, kao i izgradnja dijela glavnog gradskog fekalnog kolektora su samo neke od aktivnosti u okviru ovog projekta, a čijom realizacijom će biti dodatno unaprijeđena infrastruktura Poslovne zone Ratkovac“, istaknuo je gradonačelnik Cazina, Nermin Ogrešević.

Grad Cazin postigao je ogromne rezultate u oblasti poboljšanja uvjeta za investicije i poslovna ulaganja,  a razvoj Poslovne zone Ratkovac najsigurniji je ulog u otvaranje novih radnih mjesta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision