Četvrtak, 5. Marta 2020.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Marta. 2020. Svijet
Bundestag odbacio zahtjev Zelenih za prihvat 5.000 izbjeglica s grčkih otoka

Bundestag je velikom većinom glasova zastupnika odbacio zahtjev stranke Zeleni za prihvaćanjem 5.000 izbjeglica s grčkih otoka, javili su danas njemački mediji.

Za zahtjev Zelenih da se iz prenatrpanih smještaja na grčkim otocima u Njemačku prebaci 5.000 izbjeglica, pri čemu bi se ponajprije radilo o maloljetnicima bez pratnje, trudnicama ili ženama koje putuju same, glasalo je 117 zastupnika, a 495 je bilo protiv.

Predstavnici vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije saopćili su da sama ideja Zelenih nije loša, ali se protive “izoliranoj akciji” Njemačke bez konsultacija s partnerima u Evropskoj uniji.

“Zahtjev stranke Zeleni sadrži mnogo toga što je ispravno no on nam ne pomaže u sadašnjoj situaciji. Nužno je jedno rješenje na razini EU-a”, rekla je predsjednica zastupničkog kluba Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Eva Hoegl.

Ona je istodobno Zelenima predbacila da zahtjev postavljaju iz “stranačko-taktičkih” razloga te je upozorila na to da dogovor na razini Evropske unije više “nije daleko”.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision