Srijeda, 29. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 0° C Snow
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Jula. 2020. Zanimljivosti
Brada čuva zdravlje muškaraca

Već nekoliko godina brade su u modi i to ne bilo kakve nego one njegovane i pomno uređene. Postoje dokazi da su se brade razvile upravo kako bi muškarcima pomogle da lakše osvoje partnericu, ali osim te uloge, brade imaju zdravstvene koristi.

Priroda je muškarcima podarila moćan štit kojega žene nemaju – riječ je o bradi. Ona muškarce štiti od opeklina, sunca, alergena i bora. No, samo ako se redovito čisti i njeguje. Brada znatno pridonosi da muškarac izgleda dominantnije i ozbiljnije.

Prva prednost brade jeste UV faktor. Istraživanja pokazuju da brada zaustavlja čak 95% štetnih zračenja, ovisno o gustoći dlake. Kako bi izvukli najbolje od svoje brade muškarci bi trebali bradu pravilno njegovati, što mogu sami ili se prepustiti rukama frizera.

Dlaka brade ima čvrsti i gusti korijen koji služi kao odlična potpora tkivu kože što znači da muškarci imaju manje bora nego žene. Brada ih štiti i od ostalih vanjskih utjecaja, poput hladnoće ili topline, što također pridonosi manjem stvaranju bora. Mladolik izgled garantuje i činjenica da ljeti uvijek imaju UV zaštitu na sebi, i to u obliku brade.

Ako je brada gusta, posebno na vratu, ona grije i štiti od ledenog zraka, stoga može spriječiti bol u grlu i prehlade. Brkovi pak štite od alergija tako što blokiraju ulaz alergena i peludi u nos stoga su pluća bolje zaštićena od potencijalno opasnih čestica.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision