Srijeda, 2. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 20° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Oktobra. 2019. Svijet
Boris Johnson će danas saopćiti posljednje detalje Brexita
Premijer će se obratiti na konferenciji u Toryju prije nego što Briselu dostavi nove prijedloge koji imaju za cilj formiranje pravnog teksta novog sporazuma o Brexitu.

Samo izlaskom iz EU 31. oktobra Ujedinjeno Kraljevstvo može “krenuti dalje”, uvjeren je Johnson.

Uoči svog govora Johnson je na konferencijskom sastanku u Manchesteru rekao da se nada postizanju sporazuma s EU tokom sljedećih nekoliko dana.

Vlada je insistirala da neće pregovarati o daljnjem odgađanju nakon 31. jula, rekavši da bi to bilo nepotrebno i skupo za Veliku Britaniju.

Međutim, prema odredbama zakona koji je Parlament usvojio prošlog mjeseca, premijer se suočava s potrebom produženja tog roka, osim ako zastupnici ne daju podršku uvjetima povlačenja do 19. oktobra, dva dana nakon samita evropskih čelnika.

Johnson nije naveo detalje o rješavanju pitanja irske granice koja predstavlja glavni kamen spoticanja u dogovoru s Briselom.

“Predstavit ćemo veoma dobar prijedlog i to ćemo zvanično učiniti uskoro”, rekao je Johnson za britansku televizijsku mrežu BBC 30 dana prije datuma predviđenog za istupanje Velike Britanije iz članstva u EU.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision