Thursday, 5. August 2021.
Unsko-sanski kanton 16° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Januara. 2021. Region
Božinović izrazio zabrinutost zbog migracijske situacije u BiH

Na videokonferenciji ministara unutarnjih poslova EU hrvatski ministar Davor Božinović izrazio je zabrinutost za migracijsku situaciju u Bosni i Hercegovini te pozdravio namjeru o dodjeli pet milijuna eura za jačanje kapaciteta Granične policije BiH.

“Hrvatska ističe važnost otvaranja mogućnosti sporazumnog djelovanja Frontexovih snaga u zemljama jugoistočne Europe te podržava jačanje kapaciteta za učinkovitije upravljanje migracijama u trećim državama, razmjenu podataka zbog efikasnijeg suzbijanja krijumčarskih mreža, kao i učinkovitiju provedbu povratka nezakonitih migranata”, kazao je Božinović, priopćio je MUP.

Božinović je dodao i da Hrvatska kontinuirano naglašava važnost definisanja liste sigurnih zemalja i sigurnih zemalja porijekla, čime bi se znatno ubrzalo i olakšalo donošenje odluka o dodjeli ili odbijanju zahtjeva za međunarodnu zaštitu u državama članicama na vanjskim granicama Unije.

Napomenuo je kako odgovornost Hrvatske leži u provedbi propisanih graničnih procedura, ali i u kompenzaciji nedostataka susjednih zemalja.

 

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision