Petak, 25. Septembra 2020.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Septembra. 2020. Region
Bilčik: Promena u CG podloga za evropske temelje zemlje

Predsjedavajući Odbora Evropskog parlamenta za saradnju sa Crnom Gorom Vladimir Bilčik čestitao je Aleksi Bečiću na izboru na funkciju predsjednika Skupštine Crne Gore i pozvao nove crogorske vlasti na saradnju sa Evropskim parlamentom i nastavak puta ka članstvu u EU.

”U Evropskom parlamentu se nadamo da će promjena vlasti u Crnoj Gori biti podloga za demokratske i evropske temelje zemlje. Spremni smo da stupimo u kontakt s novoizabranim crnogorskim institucijama i nastavimo zajedničke napore s parlamentom i budućom vladom zemlje na neophodnim reformama kako bismo napravili odlučujući napredak ka evropskoj perspektivi Crne Gore”, poručio je Bilčik u pisanom saopštenju.

I predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović čestitao je jučer  Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore i poželio mu uspjeh u obavljenju te dužnosti na, kako je naveo, dobro države i svih njenih građana.

On ga je podsjetio da sporazum koji je Bečić nedavno potpisao s koalicionim partnerima afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore, garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza, i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision