Utorak, 9. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Jula. 2019. USK
Bihaćki vijećnik Tužilaštvu USK podnio inicijativu po pitanju migranata
U obrazloženju za prvu inicijativu naveo je kako migranti koji iskažu namjeru da traže azil imaju 14 dana da predaju zahtjev za azil ili u protivnom budu deportovanu u zemlju iz koje dolaze. Dok čekaju odluku za azil, naglašava Ramić, trebaju biti smješteni u Delijašu kod Sarajeva.

“Šta rade u Bihaću? IOM im daje nevažeće iskaznice koje svako može isprintati kod kuće, a direktna trgovina ljudima je uzrok toga. Frapantan podatak je da Ured za strance ne zna gdje je 6.000 migranta”, rekao je Ramić.

Kada je u pitanju inicijativa kojom traži da inspekcija naloži hitno zatvaranje Bire, naveo je kako se unutar hale u bazenu nalazi ciktopentan materijal koja svakog trena može eksplodirati.

“Ta materija ne smije biti u stanju mirovanja, a sada miruje i to znaju svi i inspekcija, IOM i svi nivoi vlasti. Ugroženi su životi i migranta i domaćeg stanovništva”, kazao je Ramić.

Ranije je u Tužilaštvu USK formiran predmet u okviru kojeg se istražuje da li je izdavanje dozvola za rad migracionih centara u Bihaću bilo zakonito.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision