Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2021. USK
Bihać domaćin manifestacije Izbora najboljeg sportiste BiH

Grad Bihać će 26. junuara naredne godine biti domaćin manifestacije Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, u organizaciji državnog sportskog saveza.

Pokrovitelji ovog sportskog događaja bit će Predsjedništvo BiH i predsjedavajući Željko Komšić, te Vlada Unsko-sanskog kantona (USK).

“Velika je čast i zadovoljstvo da upravo mi ugostimo naše najuspješnije sportske ambasadore u ovoj godini, te tako još jednom i na ovaj način pokažemo koliko volimo i cijenimo vlastitu državu, odnosno njene nabolje sportiste”, riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i bivši nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš naglasio je važnost organizacije ovakvih dešavanja u svim gradovima i dijelovima naše zemlje.

Prethodna manifestacija je bila u Bugojnu, a evo 77. će biti u Krajini i našem Bihaću. To je izuzetno važno, kako bismo zaista imali osjećaj pripadnosti, odnosno da se naši najbolji sportisti i reprezentativci i na taj način približe svima koji istinski vole i podržavaju ovu državu”, dodao je Glavaš.

Predsjednik Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona Emir Dautović potvrdio je maksimalnu angažiranost u organizacijskom segmentu, a našim najuspješnijim sportskim ambasadorima odmah uputio pozivnicu u grad na Uni.

“Nemamo baš priliku svaki dan vidjeti naše vrhunske sportiste, tako da ih s nestrpljenjem sviju čekamo. Nema nikakve sumnje da će Unsko-sanski kanton biti dobar domaćin i da ćemo iz našeg Bihaća još jednom poslati poruku zajedništva i sportskog prijateljstva. Bit će ovo veliki motiv i za mlade sportiste u našem kantonu, koji će imati priliku uživo vidjeti kako se nagrađuje trening, odricanje i bespoštedna volja”, kazao je predsjednik Kantonalnog sportskog saveza Emir Dautović.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision