Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Jula. 2021. Bosna i Hercegovina
BiH i Hrvatska od 12. jula otvaraju privremene granične prelaze

Bosna i Hercegovina i Hrvatska od 12. jula, u naredna tri mjeseca, odobrile su međunarodni promet putnika preko graničnih prelaza Gabela Polje 1 – Gabela, Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica, Vaganj – Bili Brig, Slano – Orahov Do, Imotica – Duži i Hadžin Potok – Bogovolja.

Ovo je dogovoreno na jučerašnjoj sjednici Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima održanoj u Kozarskoj Dubici.

Takođe, donesena je i odluka o izmjeni radnog vremena za pogranični promet u trajanju od 24 sata na graničnim prelazima Vinica – Aržano, Subašić – Dvorine, Tržačka Raštela – Kordunski Ljeskovac, Zagrad – Pašin potok i Lička Kaldrma – Podprolog. Odluka će, kao i prethodna, na snazi ostati naredna tri mjeseca.

Odobren je i privremeni međunarodni promet putnika preko stalnog graničnog prelaza za pogranični promet, Čitluk – Jovića Most i Drinovačko Brdo – Slivno, u trajanju od dva mjeseca.

Također, Mješovito povjerenstvo je podržalo inicijativu da se prekategorizira i GP Vukov Klanac – Radež kada se za to stvore infrastrukturni uvjeti.

Ovim odlukama biće rasterećen saobraćaj preko graničnih prijelaza u vrijeme turističke sezone, kada je promet pojačan.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision