Friday, 25. June 2021.
Unsko-sanski kanton 31° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Januara. 2021. Zanimljivosti
Bh. sirevi jest će se u Singapuru i UAE

U Singapur je otišla probna pošiljka sireva, a ovih dana očekujemo povratnu informaciju, kaže Vukoje..

Mljekara Pađeni iz Bileće konstantno povećava proizvodnju, širi proizvodni asortiman i osvaja nova tržišta. Nedavno je, kako je za Oslobođenje potvrdio direktor mljekare Pađeni Nenad Vukoje, probni kontingent sira ove mljekare izvezen i na tržište Singapura.

CERTIFIKATI

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u saradnji sa Kancelarijom za veterinarstvo BiH, prethodno je izdalo certifikate potrebne za izvoz sira mljekare Pađeni na singapursko tržište.
– Pošiljka je stigla u Singapur i narednih dana očekujemo povratnu informaciju da vidimo da li su kupci zainteresovani za naš sir, kao i kolike bi mogle biti naredne pošiljke. U probnom kontingentu su se nalazili naši tvrdi i polutvrdi sirevi, kazao je Vukoje, dodajući kako će, ukoliko sve bude uredu, prva naredna pošiljka za Singapur krenuti u februaru.
Kako je nedavno rekao ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, plasman domaćih proizvoda na nova tržišta bio je tema nedavnog sastanka sa ambasadorom Malezije u BiH. Košarac je istakao da se uskoro očekuje finalizacija odgovora na upitnik za izvoz i dolazak malezijskih inspektora u BiH kako bi se pokrenuo izvoz mesa i mliječnih proizvoda i na tržište ove zemlje.
– U skladu sa razgovorom o otvaranju tržišta Malezije, pripremamo potrebnu dokumentaciju za izvoz i na ovo tržište. Osim toga, planiramo probnu pošiljku i za Ujedinjene Arapske Emirate. Proširili smo i tržišta u Njemačkoj, Austriji, a u planu imamo i izvoz u Sloveniju, na Kosovo, istakao je Vukoje.

VEĆA PROIZVODNJA

Ukoliko uspiju da obezbijede izvoz na sva ova tržišta, u mljekari Pađeni očekuju značajno povećanje proizvodnje u narednoj godini, a samim tim i nova upošljavanja.
– Mi smo već prošle godine krenuli sa širenjem proizvodnog asortimana, te ćemo u ovoj godini na tržište plasirati 20-ak novih proizvoda, poručio je Vukoje.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision