Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Decembra. 2021. Zanimljivosti
Bebe rođene u decembru su posebne

Najmanji broj beba u svijetu se rodi tokom decembra, tako da su ovi mališani već od početka posebni. Isto tako, postoji i nekoliko drugih karakteristika koje idu u prilog njihovoj posebnosti.

Istraživanje u kojem su učestvovali studenti u Španiji i Italiji pokazalo je da postoji veća šansa da oni koji su rođeni u decembru budu jutarnji tipovi. Druga istraživanja pokazala su da djeca rođena u ovom periodu godine imaju tendenciju da ranije zaspe.

Mnogi roditelji brinu o tome kako će njihovo dijete vjerovatno biti najmlađe u vrtiću, ali ovo je zapravo dobra stvar, jer kasnije ta djeca postaju itekako uspješna. Istraživanja pokazuju da najmlađi često nadmaše starije kada je riječ o uspjesima na fakultetu.

Guardian je izvještavao da su analize popisa stanovništva u Velikoj Britaniji utvrdile da će bebe rođene u decembru najvjerovatnije postati stomatolozi.

Takođe, dječaci imaju veću šansu da budu ljevoruki, objavio je Univerzitet u Beču. Učestvovalo je 13 hiljada ispitanika, a dokazano je da je 7,5 posto žena i 8,8 posto muškaraca ljevoruko.

Ako vjerujete u horoskop, sigurno će vam biti važno da li će se dijete roditi prije ili poslije 21. decembra. Oni koji su rođeni u periodu od 1. do 21. su strijelci i ekstroverti su koji vole putovanja. Ako vaše dijete dođe na svijet u periodu od 22. do 31. decembra, biće jarac, što znači da će biti odlučna i pouzdana osoba.

Još jedan odličan podatak je taj da bebe rođene za vrijeme Božića imaju najveću statističku vjerovatnoću da žive duže od 100 godina.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision