Četvrtak, 21. Maja 2020.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Maja. 2020. USK
Autobusi prijevoznika sa područja USK i dalje ostaju u fazi mirovanja

Iako je naredbom Federalnog štaba Civilne zaštite 15. maja trebao biti uspostavljen javni prijevoz putnika na području Federacije BIH, u Unsko-sanskom kantonu prijevoznici nisu pokrenuli svoje autobuse i kombi-vozila na linijama za koje im je kantonalno Ministarstvo privrede dodijelilo licence.

Javnim pozivom Ministarstva privrede za subvencioniranje minimalnih plata privrednim subjektima koji u vrijeme pandemije nisu otpustili svoje radnike, sredstva će dobiti i javni prijevoznici. Međutim, za subvencioniranje troškova prijevoza po pređenom kilometru, što  je bio zahtjev prijevoznika, u Budžetu nema sredstava, ističe ministar privrede USK-a Nijaz Kadirić.  

„Budžet je u teškoj situaciji. Dodatna sredstva koja su trebala već biti od MMF-a i neka druga kreditna sredstva za koja su se zadužila država i Federacija, nisu još uvijek dostupna kantonima tako da smo mi sada u situaciji da bukvalno Kanton ima manje prihode nego što su obaveze samo plata uposlenih u tom dijelu javnog sektora. Mi nećemo, nažalost, moći izići u susret na način na koji su oni tražili“, rekao je Kadirić

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision