Saturday, 19. June 2021.
Unsko-sanski kanton 25° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Marta. 2021. Zanimljivosti
Armenija ove godine neće učestvovati na Euroviziji, povukla se u posljednjem trenutku

Armenska televizija AMPTV odlučila je da se Armenija ove godine neće takmičiti za pjesmu ovogodišnje Eurovizije zbog krizne situacije u kojoj se zemlja trenutno nalazi.

Istakli su da su se trudili poslati predstavnika na Euroviziju u Rotterdam, ali zbog vanredne situacije to se nije moglo realizovati pa su se tako iz ovog takmičenja povukli u posljednjem trenutku.

“Nakon pažljivih i detaljnih razgovora Armenska javna televizija odlučila je povući se s Eurovozije 2021., uzimajući u obzir posljednje događaje, kratkoću vremena za produkciju, kao i druge objektivne razloge zašto je pravo učestvovanje Armenije na Euroviziji 2021. nemoguće”, naveli su sa televizije.

Rat s Azerbejdžanom zbog regije Nagorno Karabah završio je nepovoljno za Armence koji se sada nalaze u krizi. Nedavno je zamalo izvršen vojni udar kojem je bio cilj svrgnuti premijera, piše na zvaničnoj stranici Eurovizije.

“Evropska radiotelevizijska unija duboko žali što se AMPTV odlučio na povlačenje s ovogodišnje Eurovizije. Armenija ima sjajne rezultate na Eurosongu i uvijek donosi uzbuđenje i kvalitetne nastupe na sceni. Razumijemo odluku o povlačenju i nedostajat će nam njihova predanost radu i profesionalna delegacija u Rotterdamu i nadamo se povratku 2022.”, rekao je supervizor Eurovizije Martin Österdahl.

Nije poznato hoće li Armenija morati platiti kaznu zbog odustajanja jer je pravilnikom predviđeno da ukoliko neka država odustane u posljednjim trenucima od takmičenja, mora snositi novčane sankcije.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision