Utorak, 21. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Jula. 2020. Zanimljivosti
Amerikanka pravi pravi hiper – realistične kolače: Liče na sve, osim na kolače

Natalie Sideserf iz Austina u Teksasu pravi pravi hiper-realistične kolače koji inače na sve liče osim na kolač. Iako biste ne prvi pogled mogli pomisliti da se radi o limunu, jabuci, tikvici, sve su to zapravo kolači čiju pripremu Natalie objavljuje na svom Youtube kanalu.Natalie je inače po struci profesorica likovne umjetnosti. Ideju pripreme ovih nadasve neobičnih kolača dobila je kada je za svoju prijateljicu pokušala napraviti rođendansku tortu. Postupak pravljenja i ukrašavanja kolača toliko joj se dopao da je počela polako praviti jednu po jednu, objavljivati na svoj kanal, a sada ih pravi i prodaje i tako zarađuje za život.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

“Prije 12 godina prijateljica mi je predložila da pokušam napraviti iscrtani kolač poput onog kojeg je vidjela na TV-u. Tako sam pokušala napraviti tortu fondana i otkrila da su materijali zaista zanimljivi i željela sam naučiti više”, rekla je Natalie.

Godine 2011. ona i njen suprug Dave preselili su se u Austin gdje je počela raditi u pekari. Kada je 2012. godine pobijedila u takmičenju u najbolje napravljenim kolačima Natalie je počela praviti realistične kolače.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

Počela ih je objavljivati na društvenim mrežama i od tada su doživjeli veliku popularnost. Njen kanal trenutno broji 38,7 hiljada pretplatnika, a od 2017. godine kanala je prikupio milion pregleda.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

Za to vrijeme Natalie je objavila mnogo videozapisa u kojima detaljno opisuje kako pravi kolače u obliku gotovo svega: svinje, vanzemaljaca, raznog voća i povrća i mnogih drugih crtanih likova.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

“Kolače pravim po narudži i svom nahođenju. Ponekad želim isprobati novi materijal ili tehniku, dajem sve od sebe da smislim nacrte koji će mi dopustiti eksperimentiranje”, rekla je Natalie.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

Dodala je da je za ovakve kolače najbitnija čvrsta struktura same torte, te da joj je to najveći izazov.

Bojenje kolača također joj oduzima jako puno vremena. Obično joj treba oko 40 sati da napravi kolač od početka do kraja. Kaže kako prvo napravi nacrt, kako bi torta bila ukusna i svježa.

Foto: Bored pandaFoto: Bored panda

Višak kolača Natalie dijeli sa svojim prijateljima i komšijama.

“Manje kolače poput voća i povrća obično mi jedemo, a ponekad ih dajemo prijateljima i komšijama. Ostali kolači koje ne vidite na YouTubeu ili na društvenim mrežama su narudžbe kupaca”, kazala je.

Natalie ima i svog favorita kada u torte u pitanju, a to je torta u obliku glumca Jonathana Banksa.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision