Četvrtak, 26. Septembra 2019.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Septembra. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Aluminij između gašenja i strateškog partnera: Struja je opet ključni faktor
Početak septembra značio je kraj radnog odnosa za više od 500 radnika kompanije kojoj je 10. jula isključena struja. Time su i sindikalni lideri koji su mjesecima punili medijski prostor proglašeni tehnološkim viškom, a kompanija je ušla u vrijeme isčekivanja i špekulacija.

Iz kompanije kažu kako proces due diligence analize potencijalnog kinesko-izraelskog partnera, koji se u Aluminiju provodi od ranije nalazi u završnoj fazi.

“S obzirom na različite interpretacije i mnoštvo paušalnih informacija koje se svakodnevno plasiraju u javnosti, želimo istaknuti kako je ova analiza jedina realna osnova za donošenje odluka od strane potencijalnih investitora, a kako je proces u završnoj fazi, uskoro očekujemo i njihov konkretni stav po tom pitanju. Ujedno možemo potvrditi kako postoji još nekoliko interesenata koji su izrazili zanimanje za Aluminij, ali u ovome trenutku nema konkretnijih poteza ili najava u kojem bi se pravcu eventualni pregovori mogli razvijati”, kazali su.

Dva dana ranije Skupština dioničara donijela je odluku o nastavku rada kompanije, a sve u kontekstu zahtjeva Vlade Federacije BiH da se napravi realan i provodiv Plan restrukturiranja Privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, koji će sadržavati sve potrebne elemente za održivo poslovanje.

Kako Klix.ba saznaje problem koji stoji između Kineza i Aluminija je pronalazak adekvatne ponude za nabavku električne energije. Sve ponude koje su dobili još uvijek ne garantiraju pozitivno poslovanje.

Federalna vlada neslužbeno je ostavila rok upravi Aluminija da do kraja ove godine napravi preokret u poslovanju, a ako se to ne desi slijedi stečaj.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision