Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Aktivnosti članova Centralne izborne komisije BiH na edukaciji nevladinog sektora

Kako je saopšteno iz CIK-a, panel diskusija je održana u okviru IRI-evog Instituta za napredno liderstvo u politici (Advanced Leadership in Politics Institute – ALPI) koji okuplja mlade političare iz 12 političkih stranaka s ciljem uspostavljanja platforme za njihovu saradnju.

Kroz ovaj interaktivan, dinamičan i sadržajno kvalitetan program nastoji se osnažiti mlade da budu u mogućnosti jasno definirati svoje stavove, argumentirano diskutirati sa kolegama iz drugih političkih stranaka te voditi konstruktivan dijalog i kritički promišljati o različitim temama.

Vanja Bjelica Prutina, članica Centralne izborne komisije BiH, je učestvovala u otvaranju konferencije na kojoj je vođena diskusija o tome da li žene i muškarci imaju iste startne pozicije i jednake prilike tokom predizborne kampanje, te sa kojima se izazovima žene susreću u politici, ali i na koji način muškarci mogu biti saveznici u tom procesu.

Centralna izborna komisija BiH je prepoznala značaj konferencije i pitanja koja se njome pokreću.

Transparency International u BiH (TI BiH) održao je u Sarajevu 28. i 29. juna obuku za 76 posmatrača koji će pratiti predizborne aktivnosti u periodu od tri mjeseca prije održavanja Općih izbora u BiH 2022. godine.

Pored predstavnika TI BiH-a, koji su posmatrače detaljnije upoznali sa metodologijom monitoringa, posmatrači su imali priliku čuti više o zakonskom okviru i primjerima iz prakse od članica Centralne izborne komisije BiH Irene Hadžiabdić i Vanje Bjelica-Prutine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision