Friday, 3. December 2021.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Oktobra. 2021. Sport
Agnelli poručio kako ne odustaje od projekta Superlige: Potrebna je sistemska promjena

Predsjednik Juventusa Andrea Agnelli poručio je da će nastaviti da radi na promjeni sistema u evropskom fudbalu, do koje treba da dođe ‘kroz konstruktivan dijalog’.

Torinski klub je bio jedan od 12 evropskih timova koji su u aprilu osnovali Superligu. Projekat su potom napustili svi sem Juventusa, Barcelone i Real Madrida.

Fudbal je odbio promjenu kako bi zaštitio političku klasu koja ne rizikuje, već samo želi novac. Ne želim da odustanem, nisam to uradio jučer, a neću ni sutra. Potrebna je sistemska promjena, a Juventus želi da bude dio toga. Naravno, kroz konstrukitvan dijalog“, rekao je Anjeli i dodao:

“Ono što me iznenađuje je da se svaki prijedlog o reformama sprečava. Punih deset godina sam radio na promjeni sistema koji štiti investitore, jer je odlučeno da četvrtoplasirani tim iz Serije A ima više prava od šampiona iz nekog drugog prvenstva. Ove godine ni Juve, ni Real ni Barcelona nisu osvojili nacionalno prvenstvo, a svi učestvujemo u Ligi prvaka. Mnogi timovi koji su osvojili svoja prvenstva ne igraju u Ligi prvaka, koja je sada definisana kao jedno od najboljih sportskih takmičenja na svijetu“.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision