Nedjelja, 26. Jula 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Jula. 2020. Zanimljivosti
Šveđanin i Norvežanka rekli “da” svako u svojoj zemlji

S obzirom na to da Šveđani i Norvežani ne mogu putovati jedni drugima zbog koronavirusa, jedan par je odlučio napraviti nešto nesvakidašnje i vjenčati se na na pravoj državnoj granici između ove dvije zemlje.

BBC piše da je mlada Camilla Oyjord iz Norveške, a mladoženja Alexander Clern iz Švedske te da su svoje zavjete jedno drugom rekli prije nekoliko dana na ceremoniji održanoj na samoj granici između ove dvije zemlje odvojeni samo bijelom trakom.

Svako se fizički nalazio u vlastitoj državi pridržavajući se mjera o suzbijanju širenja koronavirusa.

S obzirom na to da je Švedska imala mnogo opušteniji pristup u borbi protiv koronavirusa u odnosu na ostale evropske države, a susjedne države poput Norveške je nisu stavile ne popis zemalja u koje se smije putovati.

Zbog toga se par odlučio vjenčati u šumi u jugoistočnoj regiji Holebekk, na samoj granici sa Švedskom.Mladenci su stajali na suprotnim stranama, odvojeni tek satenskom bijelom trakom.

Mladoženja je novinarima kazao kako ni on ni njegova izabranica nisu očekivali da će bilo ko od bliskih prijatelja prisustvovati svečanosti s obzirom na to da put do odabranog mjesta vodi dugim šumskim putem. Na kraju su oboje bili oduševljeni brojem gostiju na svojoj “šumskoj” ceremoniji sklapanja braka.

Među gostima su bila i dvojica policajaca koja su vodila računa o tome da niko ne prijeđe granicu.

“Policajci su nas ljubazno zamolili mogu li i oni prisustvovati vjenčanju. Naravno da smo na to pristali”, kazali su mladenci.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision