Ponedjeljak, 21. Decembra 2020.
Unsko-sanski kanton 2° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2020. Bosna i Hercegovina
Šta su poručile stranke nakon zatvaranja birališta?

Iz Koalicije za Mostar, koju čine Stranka demokratske akcije, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta, Stranka za BiH i Bosanska patriotska stranka, na konferenciji za novinare u nedjelju navečer, 20. decembra, su saopštili da na 28 posto obrađenih podataka za gradsku listu, Koalicija za Mostar osvojila 42 posto glasova, 31 posto HDZ, 11 posto Bh. blok, 6 posto Hrvatska republikanska stranka i Koalicija “Ostajte ovdje”, koju čine Savez nezavisnih socijaldemokrata i Srpska demokratska stranka, 4 posto.

Denis Zvizdić, iz Stranke demokratske akcije je rekao da Koalicija vjeruje u programske ciljeve i smjernice i da su za gradonačelnika glasali svi koji žele moderan i savremen Mostar.

“Ne dolazi u obzir da Mostar bude bilo čiji stolni grad. Mostar je paradigma države Bosne i Hercegovine, kao multietnički, antifašistički grad, takav želimo da izgradimo”, kazao je Zvizdić i dodao:

“Nećemo pristati da se s formiranjem Gradskog vijeća i gradonačelnika uvjetuju neka druga pitanja koja nemaju veze s Mostarom. To je naš cilj i naša očekivanja. Mislimo da je dr. Zlatko Guzin najbolja osoba koja treba da vodi Mostar u naredne četiri godine.”

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision