Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 17° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
EU zabrinuta situacijom u BiH: Retorike podjela i jednostrane akcije moraju biti zaustavljene

Evropska unija je veoma zabrinuta zbog situacije u BiH i ona je u fokusu naših diplomatskih aktivnosti, saopćio je glasnogovornik visokog predstavnika EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Peter Stano.

On je naveo da retorika podjela i jednostrane akcije protiv teritorijalnog integriteta, suvereniteta i jedinstva države Bosne i Hercegovine – moraju biti zaustavljene.

“Jedini konstruktivan put naprijed je dijalog političkih lidera. Evropska unija radi sa Sjedinjenim Američkim Državama na političkom nivou, kako bi pomogla u pronalaženju rješenja za krizu u zemlji”, tvrdi Stano.

Stano nije želio direktno komentirati dešavanja u Vijeću sigurnosti UN-a, koje bi danas trebalo raspravljati o situaciji u BiH. Samo je naglasio da je operacija Althea (EUFOR) odigrala važnu ulogu u stabilnosti i sigurnosti zemlje te izrazio nadu da će njen mandat biti produžen.

Glasnogovornik Josepa Borrella je kazao da EU nastavlja aktivnosti kako bi asistirala političkim liderima u BiH s ciljem pronalaska rješenja za aktuelnu krizu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision