Nedjelja, 24. Januara 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Šta je utvrdio tim za Trgovsku goru?

Ekpertski tim Bosne i Hercegovine za Trgovsku goru traži od Savjeta ministara BiH, Ministarstva spoljnih poslova BiH i Evropske komisije u Briselu da obezbijedi transparentnost i direktne pregovore između ekspertskog i pravnog tima Bosne i Hercegovine i predstavnika Hrvatske vezano za pitanje odlaganja radioaktivnog otpada na ovom lokalitetu.

Ekspertski tim Bosne i Hercegovine zadužen za Trgovsku goru izričit je u stavu da u svako mjerenje koje će raditi stručnjaci iz Hrvatske budu uključeni eksperti iz Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući ekspertskog tima Emir Dizdarević kaže da nadležni u Hrvatskoj nisu dostavili odgovore vezano za izradu strateške studije uticaja na okolinu.

„Nikada BiH zvanično nije dobila odgovore na naše upite po ovom pitanju. Pravni tim treba da utvrdi da li je u redu i međunarodnim sporazumima da Hrvatska ne uključuje zainteresovanu stranu BiH i sve informacije drži u tajnosti,“ istakao je Dizdarević.

Ukoliko Hrvatska ne bude htjela da radi mjerenja na strani Bosne i Hercegovine, ekspertski tim će se obratiti Evropskoj komisiji.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision