Nedjelja, 1. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 10° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Špirić: Formiranje Vijeća ministara spriječit će produbljivanje krize u BiH
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH Nikola Špirić upozorio je one koji i dalje pokušavaju da odgode formiranje vlasti u državnim organima da će time produbiti krizu u BiH, zaustaviti reforme, ali i finansiranje svih projekat na nivou BiH u 2020. godini.

“Neophodno je hitno završiti formiranje vlasti u državnim institucijama kako bi bile pokrenute reforme koje se neće moći sprovoditi bez usvojenog budžeta, tim prije što se sjednice Fiskalnog vijeća BiH uopšte ne održavaju niti je razmatran Globalni fiskalni okvir”, ukazao je Špirić.

On je u izjavi za Srnu naveo da privremeno finansiranje ne može biti saveznik na reformskom putu, koji je jedina opcija za ekonomski razvoj, te da je zbog toga važno realizovati dogovor i odluke članova Predsjedništva BiH koje se odnose na imenovanje novog predsjedavjućeg Vijeća ministara i Program reformi.

“Kada govorimo o odlukama Predsjedništva treba znati da jedno bez drugoga ne ide. Samo je reformski put ono što nas sve spaja i približava civilizovanom svijetu. To je zajednički sadržalac za bolji život, a ne politička kakofonija koja ne može da nas drži zajedno niti je bilo kome ikada bila od koristi”, istakao je Špirić.

On je naglasio da očekuje mudrost i političku zrelost kako bi se što prije završio proces formiranja vlasti na niovu BiH i kako bi se pristupilo realizaciji Programa reformi koje je usvojilo Predsjedništvo BiH jer bi svako odstupanje od toga produbilo krizu u BiH i stvorilo nove podjele i konfuzije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision