Tuesday, 9. August 2022.
Unsko-sanski kanton 16° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Decembra. 2021. Region
Đukanović: S Hrvatskom ćemo spor oko granice riješiti civilizirano, bez potresa

U INTERVJUU za HRT predsjednik Crne Gore Milo Đukanović otklonio je mogućnost komplikovanja situacije u vezi s Privremenim graničnim protokolom između Hrvatske i Crne Gore kojim se utvrđuje i međusobna granica na moru, nakon što je prošle sedmice više izvora iz energetskog sektora potvrdilo da je u crnogorskom dijelu Jadrana talijansko-ruski konzorcij ENI-Novatek pronašao naftu.

“Imamo protokol o privremenom režimu granice iz decembra 2002. i imamo zadovoljstvo da od tada do danas nije bilo nikakvih spornih pitanja između naših država, ni na kopnu ni na moru, i imamo najavu aktualne vlade da je u postupku završetka formiranja državne komisije Crne Gore koja bi bila u stanju nastaviti pregovore na tu temu sa svojim partnerom iz Hrvatske”, naglasio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

Na činjenicu da ta vlada dovodi u pitanje i uistinu dogovorenu i utvrđenu, unutar Privremenog režima, granicu na kopnu Đukanović je rekao da ova vlada Crne Gore i po svom profilu ni na tom pitanju nije na onoj razini odgovornosti koju je imala vlada Crne Gore u prethodnom razdoblju, koja je gradila partnerske odnose s vladom Hrvatske.

“S vladom Hrvatske više smo puta vodili te razgovore, više puta sam razgovarao s raznim premijerima u Hrvatskoj. Složili smo se da će biti optimalno ako budemo u stanju postići bilateralni sporazum. Ako ne, složili smo se također da ćemo to pitanje delegirati Međunarodnom sudu u Haagu ili ad hoc formiranom arbitražom te da ćemo sigurno, bez ikakvih potresa u međudržavnim odnosima, to pitanje civilizirano riješiti”, rekao je crnogorski predsjednik.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision