Wednesday, 22. September 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Čović sa Šmitom: Neophodna izmjena Izbornog zakona

Odlukom Ustavnoga suda BiH naloženo je da se garantuje legitimno političko predstavljanje, odnosno da se prekine praksa da brojčano zastupljeniji narodi preglasavaju manje brojčano zastupljene narode kao što je bio slučaj s izborom za clana Predsjedništva BiH Željka Komšića, za koga su većinom glasali Bošnjaci.

– Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović tokom prvog susreta sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom izrazio je očekivanje da će Izborni zakon biti izmjenjen i da će tako “biti otklonjena diskriminacija manjina i mogućnost preglasavanja Hrvata”.

Kako je saopštio HDZ BiH, Čović je ocijenio kao najvažnije da u ovoj neizbornoj godini dođe do napretka između političkih predstavnika tri narod. Odlukom Ustavnoga suda BiH naloženo je da se garantuje legitimno političko predstavljanje, odnosno da se prekine praksa da brojčano zastupljeniji narodi preglasavaju manje brojčano zastupljene narode kao što je bio slučaj s izborom za člana Predsjedništva BiH Željka Komšica, za koga su većinom glasali Bošnjaci.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision