Ponedjeljak, 1. Jula 2019.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Jula. 2019. Bosna i Hercegovina
Članovi SNSD-a ne dolaze na sjednice, ali nemaju ništa protiv putovanja u ime Parlamenta BiH
Radmanović i Špirić, inače članovi SNSD-a, koji u Moskvu putuju na poziv predsjednika Državne dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, učestvovaće u raspravi o temi “Međunarodna sigurnost – dijalog zakonodavaca za mir i stabilnost”.

Na ovu agencijsku informaciju reagirao je i aktuelni ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak upitavši “kakvu poruku Evropi šalju Špirić i Radmanović”.

“Blokirali su delegaciju BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, navodno zbog toga što nije formirano Vijeće ministara. Ali, kad trebaju, kao parlamentarci, ići u Rusiju, onda to više nije važno, može i bez Vijeća ministara. Poštenije je da javno priznaju da im se u Evropu baš i ne ide”, naveo je Crnadak.

Treba naglasiti i da SNSD-ovi članovi Parlamenta BiH zbog blokade u vezi sa formiranjem novog Vijeća ministara BiH, već izvjesno vrijeme bojkotuju sjednice oba doma, pa su tako u Domu naroda i zaustavili i imenovanje bh. delegacije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope.

Također, iako bojkotuju sjednice Parlamenta BiH, to ih ne spriječava da putuju po regionu i Evropi, pa su tako parlamentarci iz SNSD-a, zajedno sa kolegama iz SDA i HDZ-a od januara do juna ove godine najviše putovali u ime Parlamenta BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision