Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Juna. 2021. USK
Članovi Sindikata obrazovanja nezadovoljni Odlukom Vlade i dinamikom vakcinacije

Članovi Sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja danas su održali press konferenciju na kojoj su izrazili nezadovoljstvo Odlukom Vlade USK, prema kojoj je došlo do povećanja osnovice za obračun plata uposlenicima u sektoru organa uprave i pravosuđa. Riječ je o povećanju srazmjerno platnom razredu svakog uposlenika, koje iznosi oko 65,00 maraka kod najnižih plata…

Vlada USK  je odlukom usvojenom 6. maja ove godine povećala plate uposlenicima u sektoru organa uprave i pravosuđa, izostavivši pritom iz toga prosvjetne radnike.

Takav potez smatraju diskriminirajućim u odnosu na uposlene u obrazovanju koji su za potrebe organizacije i održavanja online nastave, osim vremena i truda, uložili i vlastita finansijska sredstva. Kako su između ostalog naglasili ovom prilikom, s obzirom na izazove pandemije koronavirusa, smatrali su da bi bilo neumjesno tražiti povećanja primanja, te su stoga ćutali.

Osim toga i proces vakcinacije prosvjetnih radnika protiv infekcije Covid-19 nije završen do kraja. U Cazinu su vakcinisani prosvjetni radnici zaposleni u srednjim školama, dok ostali prosvjetari Cazina i Bihaća još uvijek čekaju svoje doze.

Sa press konferencije su još poručili da će početak naredne školske godine biti upitan ukoliko se vakcinacijom ne zaštite svi prosvjetni radnici. Osim toga, kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti prosvjetara, istaknuto je, da mnogi zaposleni nisu prošli standardne godišnje ljekarske preglede deset i više godine, bez kojih prema Zakonu ne bi smjeli pristupiti učionici i nastavnom procesu.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision