Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Aprila. 2021. Sport
Čeferin: Čekamo pravnu ekspertizu, svi će se suočiti s posljedicama

Španski i italijanski klubovi koji i dalje ostaju pri ideji Superlige moraju od iste da odustanu ili da se suoče sa izbacivanjem iz Lige prvaka, ponovio je danas predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin u izjavi za AP.

Real Madrid, Barcelona, Juventus i Milan i dalje ostaju pri ideji igranja Superlige. Milan i Juventus su objavili saopštenja u kojima su naveli da jasno čuju poruku navijača, ali nigdje se ne navodi da odstupaju od takmičenja.

– Kristalno je jasno da će klubovi morati da odluče da li žele u Superligu ili ostaju evropski klubovi. Ako se izjasne za Superligu, neće moći da igraju Ligu prvaka. Ako su spremni za to, mogu da igraju u svom takmičenju – rekao je Čeferin.

UEFA razmatra i mogućnosti kažnjavanja zvaničnika i vlasnika klubova koji su učestvovali u cijeloj priči kreiranja Superlige bez obzira što se većina klubova povukla samo 48 sati kasnije.

– Čekamo pravnu ekspertizu, kada budemo imali sve detalje izaći ćemo u javnost. Svi snose odgovornost za svoje postupke i moraće da se suoče sa posljedicama. Moje mišljenje je da je velika razlika između klubova koji su priznali da su pogriješili i koji su napustili projekat i onih drugih koji znaju da ću im poručiti da je ovaj projekat mrtav, ali oni i dalje vjerovatno vjeruju u njega – pojasnio je Čeferin.

Govorio je i o sastanku izvršnog komiteta.

– Na sastanku izvršnog komiteta dogovorili smo se da se povežemo sa državnim savezima i ligama koje imaju interes u ovoj priči. Sljedeće sedmice ćemo vidjeti šta je sljedeći korak. Bilo bi dobro da vidimo šta mogu pojedinačne lige da urade, šta mogu da urade savezi, a šta UEFA – dodao je Čeferin.

ZADNJE VIJESTI IZ Sport

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision